Dere Otlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 50 gr tereyağı-margarin
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - yarım demet dere otu
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 1 yemek kaşığı limon suyu
 - 1 adet yumurta akı
 - Tuz
 - Aldığı kadarıyla un
 
İçi için
- Tulum peyniri
 - Patates,tuz,karabiber
 
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
 - Çörek otu
 
Dere Otlu Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle dere otunu ince bir şekilde doğradım. Yumuşak tereyağını ve diğer tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak bi hamur elde ettim. Hamur çok sert olmamalı o yüzden unu kontrollü koymanızda fayda var.
 - Hamurdan kopardığım parçayla elimde açtırarak ortasına malzemesini koyup kapattım. Ben bi kısmını peynirli bi kısmını da patatesli yaptım.
 - Yağlanmış tepsiye dizip üzerine de çırpılmış yumurta sarısını sürüp çörek otu serptim.
 - 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder