Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemesi :
- 3 orta boy elma
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 avuç kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı tarçın
Hamuru için :
- 250 gr oda ısısında margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Hamur toparlanıp kurabiye hamuru kıvamına gelene dek kontrollü ekleyelim
Üzeri için :
- Pudra şekeri
Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Elmaları rendeleyip üzerlerini toz şekeri serpiyoruz. Elmaları suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra ceviz kuru üzüm ve tarçın ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Soğumasını bekliyoruz.
- Sonra geniş bir kabın içerisine margarin, sıvı yağ, yoğurt ve diğer malzemeleri ekleyip kıvamını alana kadar un ekliyoruz.
- Hamuru ceviz tanesi büyüklüğünde parçalara ayırıp slikon nevale kalıbımızın üzerine güzelce yayıyoruz.
- İçerisine hazırlamış olduğumuz harçtan koyup tepsiye diziyoruz.
- 175 derecelik fırında pişene kadar bekliyoruz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder