24 Ocak 2020 Cuma

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi :
  • 3 orta boy elma
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı tarçın
Hamuru için :
  • 250 gr oda ısısında margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Hamur toparlanıp kurabiye hamuru kıvamına gelene dek kontrollü ekleyelim
Üzeri için :
  • Pudra şekeri

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Elmaları rendeleyip üzerlerini toz şekeri serpiyoruz. Elmaları suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Suyunu çektikten sonra ceviz kuru üzüm ve tarçın ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  3. Soğumasını bekliyoruz.
  4. Sonra geniş bir kabın içerisine margarin, sıvı yağ, yoğurt ve diğer malzemeleri ekleyip kıvamını alana kadar un ekliyoruz.
  5. Hamuru ceviz tanesi büyüklüğünde parçalara ayırıp slikon nevale kalıbımızın üzerine güzelce yayıyoruz.
  6. İçerisine hazırlamış olduğumuz harçtan koyup tepsiye diziyoruz.
  7. 175 derecelik fırında pişene kadar bekliyoruz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküyoruz. Afiyet olsun❤️❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder