Tavuklu Özbek Pilavı (Harika Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane havuç
- 1 tane yeşil biber
- 4 bardak tavuk suyu
- 2 parça tavuk göğsü (Farketmez)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kasığı karabiber
- 1 çay kasığı nane
- 2 bardak baldo pirinç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı (Benim tavuk suyum yağsız olduğu için ekledim siz duruma göre ekleyin
- Yarım soğan
Tavuklu Özbek Pilavı (Harika Tarif) Tarifi Yapılışı
Evet arkadaşlar öncelikle sonucu başta belirteyim harika yiyen herkez bayıldı tadına şimdiden afiyet olsun.
- İlk basta tavuklarımızı haşlamaya koyuyoruz.
- Ardından soğanımızı doğrayıp yağımızla tencereye alıyoruz. Hafif kavrulduktan sonra görseldeki gibi havuç ve biberimizi o şekil doğrayın.
- Soğanımızın üstüne çok az yanan ocağımızda kavurmaya bırakıyoruz tam rengi döndüğünde pirincimizi ekleyin.
- Baharatları ekleyip 5 dakika pirinçle kavuruyoruz.
- Ardından tavuk suyumuzu döküp çekmesini bekliyoruz pişme durumuna göre suyunu ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder