24 Ocak 2020 Cuma

Tavuklu Özbek Pilavı (Harika Tarif) Tarifi

Tavuklu Özbek Pilavı (Harika Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane havuç
  • 1 tane yeşil biber
  • 4 bardak tavuk suyu
  • 2 parça tavuk göğsü (Farketmez)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kasığı karabiber
  • 1 çay kasığı nane
  • 2 bardak baldo pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı (Benim tavuk suyum yağsız olduğu için ekledim siz duruma göre ekleyin
  • Yarım soğan

Tavuklu Özbek Pilavı (Harika Tarif) Tarifi Yapılışı

Evet arkadaşlar öncelikle sonucu başta belirteyim harika yiyen herkez bayıldı tadına şimdiden afiyet olsun.
  1. İlk basta tavuklarımızı haşlamaya koyuyoruz.
  2. Ardından soğanımızı doğrayıp yağımızla tencereye alıyoruz. Hafif kavrulduktan sonra görseldeki gibi havuç ve biberimizi o şekil doğrayın.
  3. Soğanımızın üstüne çok az yanan ocağımızda kavurmaya bırakıyoruz tam rengi döndüğünde pirincimizi ekleyin.
  4. Baharatları ekleyip 5 dakika pirinçle kavuruyoruz.
  5. Ardından tavuk suyumuzu döküp çekmesini bekliyoruz pişme durumuna göre suyunu ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder