Avcı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köfte harcı için;
- 300 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 orta boy soğan rendesi
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
- Tuz, karabiber
Sebzeler için;
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya kırmızı biber
- 10 tane arpacık soğan
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
- 1 kase bezelye konservesi
Sosu İçin;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 buçuk su bardağı sıcak su (300ml)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 dolu çay kaşığı tuz
Avcı Kebabı Tarifi Yapılışı
Nefis bir ana yemek arayanlar doğru adrestesiniz ısrarla denemenizi öneririm
Hem leziz hemde çok bereketli
AVCI KEBABI tarifimi kaydedin herkes parmaklarını yiyecek
Hem leziz hemde çok bereketli
AVCI KEBABI tarifimi kaydedin herkes parmaklarını yiyecek
- Öncelikle köfte malzemelerinin hepsini bir kaba alalım, köftemizi güzelce yoğuralım.
- Misket şeklinde köfteleri yuvarlayalım bir kenara alalım.
- Daha sonra patatesleri küp küp doğrayalım.
- Patatesleri ,havuçları ,biberleri doğradıktan sonra sıvı yağ koyduğumuz tavada tüm sebzeleri kızartalım.
- Köfteleri de hafif kızartalım
- Arpacık soğanı da soteleyelim.
- En son yemeğin sosu için salçamızı ve diğer malzemeleri bir sos tenceresine alalım.
- Sıcak suyuda ilave edip 2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
- Fırın kabına kızarttığımız tüm malzemeleri dizelim.
- Bir kase konserve bezelyeyi de ekleyelim.
- En son sosu üzerine dökelim ve 180 derece alt-üst ayar fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Pişen yemeği sıcak sıcak servis yapalım deneyecek olanlara Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder