Bulgur Çorbası Tarifi
Bulgur Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince kısırlık bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet et bulyon (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 9 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Dereotu (isteğe bağlı)
Bulgur Çorbası Tarifi Yapılışı
- Bulgurları yıkayıp süzün.
- Bir tencereye sıvı yağı dökün.
- İnce ince doğradığınız kuru soğanı üzerine ekleyip orta hararetli ateşte biraz kavurun.
- Daha sonra ince ince doğradığınız biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
- Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını da ekleyerek biraz kavurun.
- Sonra üzerine bulguru ilave edip karıştırın.
- Üzerine sıcak su, et bulyon ve tuzunu ekleyin.
- Kısık ateşte bulgurlar pişene kadar kaynatın.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine dereotu serpin. AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder