22 Ocak 2020 Çarşamba

Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi

Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane kabak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Biraz dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz (Göz kararı)
  • Yarım çay kaşığı pul biber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları yıkayıp kurulayın. Sonra alacalı olarak soyup yuvarlak şekilde kesin ve tuzlayın.
  2. Tavada yağı kızdırın. Daha sonra kabakları ekleyip orta ateşte altlı üstlü çevirerek kızartın.
  3. Delikli kepçe yardımıyla fazla yağını süzün ve soğumaya bırakın. Kabaklar soğurken yoğurdu bi kaba alın.
  4. İçine sarımsağı ve dereotunu ince ince doğrayarak ilave edin. Pul biberi de ekledikten sonra güzelce karıştırın.
  5. Kabakları servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder