Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane kabak
- 1 su bardağı yoğurt
- Biraz dereotu
- 2 diş sarımsak
- Tuz (Göz kararı)
- Yarım çay kaşığı pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi Yapılışı
- Kabakları yıkayıp kurulayın. Sonra alacalı olarak soyup yuvarlak şekilde kesin ve tuzlayın.
- Tavada yağı kızdırın. Daha sonra kabakları ekleyip orta ateşte altlı üstlü çevirerek kızartın.
- Delikli kepçe yardımıyla fazla yağını süzün ve soğumaya bırakın. Kabaklar soğurken yoğurdu bi kaba alın.
- İçine sarımsağı ve dereotunu ince ince doğrayarak ilave edin. Pul biberi de ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- Kabakları servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder