2 Ocak 2020 Perşembe

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3 yumurta

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı şekeri mikser ile çırpıyoruz ardından sıvı yağ, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışımdan bir bardak ayırıyoruz.
  2. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  3. Yağlanmış küçük dikdörtgen bocamı yağlayıp kek harcını döküyoruz 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkan kek hafif ılıdıktan sonra kürdan veya çatal ile delikler açıp ayırdığımız sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  5. Soğumasını bekleyip çikolatalı sosu üzerine döküyoruz istediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder