Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi
Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3 yumurta
Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurtayı şekeri mikser ile çırpıyoruz ardından sıvı yağ, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışımdan bir bardak ayırıyoruz.
- Daha sonra unu, kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Yağlanmış küçük dikdörtgen bocamı yağlayıp kek harcını döküyoruz 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kek hafif ılıdıktan sonra kürdan veya çatal ile delikler açıp ayırdığımız sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Soğumasını bekleyip çikolatalı sosu üzerine döküyoruz istediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder