Fırın Makarna (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarnayı (kısa kalem tarzı makarna olsun) tuz ve sıvı yağ ile haşlayalım. Çok hafif diri kalsın.
BEŞAMEL SOSU İÇİN;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2, 5 su bardağı süt
- Tuz
ÜZERİ İÇİN;
- Kaşar peyniri rendesi
Fırın Makarna (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı
- Beşamel sosu için tencerede tereyağ ve unu hafif kavuralım.
- Üzerine yavaşça süt ilave edip devamlı karıştıralım.
- En son tuzu ilave edip karıştırarak pişmesini sağlayalım.
- Kıvam alıp kaynadığından ocaktan alıp hiç beklemeden haşlanmış makarna ile buluşturalım.
- İçine de biraz kaşar peyniri rendesi ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Uygun bir kabı sıvı yağ ile yağlayalım. Makarnayı kalıba dökelim.
- En son üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpip 200 derecelik fırında pişirelim.
- Fırından alınca biraz dinlendirip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder