22 Ocak 2020 Çarşamba

Fırın Makarna (Tam Ölçü) Tarifi

Fırın Makarna (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarnayı (kısa kalem tarzı makarna olsun) tuz ve sıvı yağ ile haşlayalım. Çok hafif diri kalsın.
BEŞAMEL SOSU İÇİN;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2, 5 su bardağı süt
  • Tuz
ÜZERİ İÇİN;
  • Kaşar peyniri rendesi

Fırın Makarna (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı



  1. Beşamel sosu için tencerede tereyağ ve unu hafif kavuralım.
  2. Üzerine yavaşça süt ilave edip devamlı karıştıralım.
  3. En son tuzu ilave edip karıştırarak pişmesini sağlayalım.
  4. Kıvam alıp kaynadığından ocaktan alıp hiç beklemeden haşlanmış makarna ile buluşturalım.
  5. İçine de biraz kaşar peyniri rendesi ekleyip güzelce harmanlayalım.
  6. Uygun bir kabı sıvı yağ ile yağlayalım. Makarnayı kalıba dökelim.
  7. En son üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpip 200 derecelik fırında pişirelim.
  8. Fırından alınca biraz dinlendirip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder