23 Ocak 2020 Perşembe

Ruh, Beden ve Zihin Arasında Denge Sağlayan Ses Meditasyonu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Günümüzde birçok insan, oldukça yoğun ve stresli bir hayata sahip. İş ve günlük sorumluluklar arasında koşturup durmak, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımızı etkiliyor. Tüm bu olumsuzlukların önüne geçmekse elbette mümkün! Hayatınızdan stresi söküp atacak ses meditasyonuyla tanışmaya hazır mısınız?

Meditasyon dünyasının yükselen yıldızı ses meditasyonuna dair bilmeniz gerekenleri yazdık. İşte ses meditasyonu hakkında bilmeniz gerekenler...

Ses meditasyonu nedir?
Evrende var olan her şey, doğası gereği titreşimlerden oluşur ve her titreşim, aslında bir sestir. Bu titreşimlerin bir araya gelerek oluşturduğu melodiler ise ruhumuzu ve bedenimizi olumlu etkiler. İşte ses meditasyonu, ses enerjisinin bedenimiz üzerindeki bu olumlu etkilerini hissetmek için uygulanan bir meditasyon türüdür.

Her kelimenin ve her harfin kendine özgü bir titreşimi hatta kendine özgü bir enerjisi olduğu fikrine dayanan ses meditasyonu, bu titreşimleri belli bir çerçevede bir araya getirerek ruhumuz ve bedenimiz üzerinde olumlu değişiklikler yapmayı hedefliyor.

Ses meditasyonu nasıl yapılır?
Ses meditasyonlarında gong, davul, Himalaya çanağı, kristal çanak ya da mbira gibi çeşitli enstrümanlar kullanılır. Bu enstrümanların seçilmesinde kişinin çalışmak istediği konu göz önünde bulundurulur. Dolayısıyla her ses terapisi, kişiye özgü bir yolculuktur. Özellikle gong, evrenin primal seslerinden oluşan titreşimler içerdiği için meditasyonların çoğunda kullanılır. Ses meditasyonu seansları boyunca, katılımcının beyin dalgalarıyla enstrümanların frekansı uyumlu bir şekilde bütünleştirilmeye çalışılır. Tüm bu süreç kişinin daha yüksek bir farkındalığa ulaşmasını ve cevap aradığı sorularla yüzleşmesini sağlar.

Ses meditasyonunda yoğunlaşılan sesler farklılık gösterebiliyor ancak öncelik elbette ki “OM” sesinde. Hindu yogileri tarafından “kozmik ses” olarak tanımlanan OM, dile getirildiğinde kafatası sinirlerini titreştirme özelliğiyle biliniyor. Bu da ses üzerinde derinleşerek zihinsel becerileri iyileştirmeyi mümkün kılıyor.

Faydaları nelerdir?
Ses meditasyonunun faydalarına gelecek olursak ses meditasyonu esnasında çıkarılan ses, kişilerin zihin karmaşıklığını ve yorgunluğunu azaltıyor. Ayrıca tüm bu seanslar kişinin bilinç seviyesini, farkındalığını, hayatlarındaki sevinci, coşkuyu ve mutluluğu da arttırıyor. En önemlisi ise ses meditasyonu yalnızca kişiyi etkilemekle kalmıyor, kişinin çevresinde de pozitif bir etki yaratıyor. Bu nedenle ses terapileri, insanlığın ve evrenin güzelleşmesinde önemli bir adım olarak görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder