16 Ocak 2020 Perşembe

Mantarlı Pilav Tarifi

Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 adet domates
  • 1 büyük kase baldo pirinç
  • 2 büyük kase sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerine değirmen karabiber

Mantarlı Pilav Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim


  1. Soğanı olabildiğince küçük küçük doğrayıp zeytinyağı ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Yıkayıp temizlediğimiz mantarları ince ince doğrayıp karamelize olana kadar soğanla kavuruyoruz.
  3. Kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz. (Ben konserve domates kullandım).
  4. Domatesler suyunu çekince nişastasından iyice arındırılmış pirinçleri ilave edip kavuruyoruz.
  5. Tuzunu atıp suyunu ekliyoruz.
  6. Suyu kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra mutlaka yarım saat dinlendiriyoruz.
  8. Üzerine bol değirmen karabiber ekleyip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder