Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet kültür mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 adet domates
- 1 büyük kase baldo pirinç
- 2 büyük kase sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzerine değirmen karabiber
Mantarlı Pilav Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim
- Soğanı olabildiğince küçük küçük doğrayıp zeytinyağı ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Yıkayıp temizlediğimiz mantarları ince ince doğrayıp karamelize olana kadar soğanla kavuruyoruz.
- Kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz. (Ben konserve domates kullandım).
- Domatesler suyunu çekince nişastasından iyice arındırılmış pirinçleri ilave edip kavuruyoruz.
- Tuzunu atıp suyunu ekliyoruz.
- Suyu kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra mutlaka yarım saat dinlendiriyoruz.
- Üzerine bol değirmen karabiber ekleyip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder