Pancarlı Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kereviz
- 1 adet pancar
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tuz(tercihe göre artabilir)
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- Üzerini geçecek kadar kaynar su veya tavuk suyu
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet limon suyu
- 2 diş sarımsak rendesi
Pancarlı Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğan ve havuçların kabukları soyulup gelişigüzel orta boy şekilde doğranıp sıvı yağ koyduğumuz tencereye eklenip kavrulmaya başlanır.
- Bu sırada kerevizlerin kök kısımları soyulup doğranır, sap kısımları da iyice yıkanıp doğranır.
- Pancarında kabuğu soyulup doğranır. Haşlanıp robottan çekileceği için doğrama boyutları büyük olabilir önemli değil.
- Burada her çorbaya lezzet veren soğanın karamel rengi alana kadar kavrulmasıdır. Her çorbaya lezzet katar.
- Soğan havuç kavrulduktan sonra kereviz kökü ve pancarda eklenir onlarda biraz kavrulunca yeşil kısımları da eklenir.
- Üzerine tuzu eklenir. 5 dk yeşillikler biraz ölünce suyu ve limon suyu eklenip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- İyice yumuşayınca tencere ocaktan alınıp rondodan geçirilir tekrar ocağa alınır. O kaynarken yan tarafa terbiye malzemeleri çırpılır.
- Çorbadan bir kepçe alınır terbiye malzemesine yavaş yavaş eklenir ılıması sağlanır. Temperleme deniyor buna, direk çorbaya dökersek yumurta kesilir çorbaya kötü bir tat ve görüntü verir.
- Çorbayla ılıttığımız terbiye yavaş yavaş çorbayı karıştırarak dökülür. 2-3 dk daha kaynatıp kenara alınır. İsterseniz üzerine tereyağ dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder