Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 150 gram margarin
- 3 yumurta
Kreması için;
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- Hazır çikolata sosu
Profiterol Tarifi Yapılışı
Profiterol sevmeyen var mı Ben gibi hafif tatlı sevenlerdenseniz ve ilk defa yapacaksanız en güzel kolay bi tarif diye bilirim
- Hamuruyla başlayalım çelik tencereye sıcak suyumuzu alalım margarini eriyinceye kadar kaynatalım.
- Bu esnada hızlı olmalıyız ben bu yüzden mikserle karıştırıyorum ve topaklanma olmuyor.
- Bi yandan unu döküp hemen mikserle çırpalım.Kıvam alınca kaşık yardımıyla iyice karıştıralım pişirelim.
- Pişen hamurumuzu soğumaya ve dinlenmeye alalım.Diğer yandan kremamızı hazırlayalım çelik tencere kullanmaya özen gösterelim çünkü mikserle karıştıracaz.
- Sütü, unu, nişastayı, şekeri kıvam alıncaya kadar pişirelim pişen kremayı soğutalım soğuyunca krem şantiyi ekleyip mikser yardımıyla karıştıralım.
- Şimdi sıra hamurumuzda dinlenen ve soğuyan hamurumuza bi yumurta kıralım ve iyice mikserle karıştıralım yumurtayı iyice yedirelim.
- Bu işlemi tek tek yumurta ekleyip iyice çırpalım.Tepsiye minicik bi damla yağ döküp sürelim.
- Hamurumuzu ister tatlı kaşığıyla ister sıkma torbasıyla bi lokmalık dökelim ve fırına gönderelim.
- Çok sık aralıklarla dökmeme ye dikkat edelim. 200 c fırında kapağını hiç açmadan kızarıncaya kadar pişirelim.
- Pişen ve soğuyan hamurumuzu arasını keselim ve kremayı sürelim.
- Kremayla doldurduğumuz profiterollerin üzerine çikolata sosu döküp servis edelim.Afiyet olsun şimdiden
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder