24 Ocak 2020 Cuma

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 150 gram margarin
  • 3 yumurta
Kreması için;
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için;
  • Hazır çikolata sosu

Profiterol Tarifi Yapılışı

Profiterol sevmeyen var mı 🤔Ben gibi hafif tatlı sevenlerdenseniz ve ilk defa yapacaksanız en güzel kolay bi tarif diye bilirim 🤗
  1. Hamuruyla başlayalım çelik tencereye sıcak suyumuzu alalım margarini eriyinceye kadar kaynatalım.
  2. Bu esnada hızlı olmalıyız ben bu yüzden mikserle karıştırıyorum ve topaklanma olmuyor.
  3. Bi yandan unu döküp hemen mikserle çırpalım.Kıvam alınca kaşık yardımıyla iyice karıştıralım pişirelim.
  4. Pişen hamurumuzu soğumaya ve dinlenmeye alalım.Diğer yandan kremamızı hazırlayalım çelik tencere kullanmaya özen gösterelim çünkü mikserle karıştıracaz.
  5. Sütü, unu, nişastayı, şekeri kıvam alıncaya kadar pişirelim pişen kremayı soğutalım soğuyunca krem şantiyi ekleyip mikser yardımıyla karıştıralım.
  6. Şimdi sıra hamurumuzda dinlenen ve soğuyan hamurumuza bi yumurta kıralım ve iyice mikserle karıştıralım yumurtayı iyice yedirelim.
  7. Bu işlemi tek tek yumurta ekleyip iyice çırpalım.Tepsiye minicik bi damla yağ döküp sürelim.
  8. Hamurumuzu ister tatlı kaşığıyla ister sıkma torbasıyla bi lokmalık dökelim ve fırına gönderelim.
  9. Çok sık aralıklarla dökmeme ye dikkat edelim. 200 c fırında kapağını hiç açmadan kızarıncaya kadar pişirelim.
  10. Pişen ve soğuyan hamurumuzu arasını keselim ve kremayı sürelim.
  11. Kremayla doldurduğumuz profiterollerin üzerine çikolata sosu döküp servis edelim.Afiyet olsun şimdiden 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder