24 Ocak 2020 Cuma

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane havuç
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım demet maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı

  1. Barbunyayı akşamdan ıslatalım.
  2. Islatılmış olan barbunyayı uygun bir tencereye alalım üzerini sıcak su ekleyelim barbunya pişirelim.
  3. Ayrı bir tencerede soğanları yemeklik doğrayalım.
  4. Sıvı yağ da pembeleşinceye kadar pişir salçayı, zeytinyağını ekleyelim.
  5. Patates ve havucu küp küp doğrayıp ekleyelim.
  6. Üzerine sıcak su ekleyip biraz pişir barbunyayı da ekle tuz, şekeri ekle pişirelim.
  7. Maydanozu ince ince kıyıp servis yaparken üzerene süsleyelim. Şimdiden yapanlara afiyet şifa olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder