Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barbunya
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tane orta boy patates
- 1 tane havuç
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım demet maydanoz
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı
- Barbunyayı akşamdan ıslatalım.
- Islatılmış olan barbunyayı uygun bir tencereye alalım üzerini sıcak su ekleyelim barbunya pişirelim.
- Ayrı bir tencerede soğanları yemeklik doğrayalım.
- Sıvı yağ da pembeleşinceye kadar pişir salçayı, zeytinyağını ekleyelim.
- Patates ve havucu küp küp doğrayıp ekleyelim.
- Üzerine sıcak su ekleyip biraz pişir barbunyayı da ekle tuz, şekeri ekle pişirelim.
- Maydanozu ince ince kıyıp servis yaparken üzerene süsleyelim. Şimdiden yapanlara afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder