Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1, 5 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 3-4 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
- Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
- Son olarak un, kabartma tozu limon kabuğu rendesi ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
- 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, Hindistan cevizi yada fıstık vb. ile süslenerek servis edilir. Ben Hindistan cevizi ile süsledim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder