11 Ocak 2020 Cumartesi

Revani Tatlısı Tarifi

Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1, 5 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 3-4 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
  2. Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
  3. Son olarak un, kabartma tozu limon kabuğu rendesi ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
  4. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
  5. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, Hindistan cevizi yada fıstık vb. ile süslenerek servis edilir. Ben Hindistan cevizi ile süsledim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder