15 Ocak 2020 Çarşamba

Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıfı için
  • Yarım paket kavrulmuş muhallebilik kadayıf (Siz kavrulmamış alıp ufaltıp kavurabilirsiniz isterseniz)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker (İsterseniz pudra şekeri de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz (Ağız tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz
Muhallebisi için
  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema

Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Cevizleri dişe gelecek şekilde doğruyoruz.
  2. Kadayıfları cevizleri şeker ve tereyağıyla tavada biraz daha kavuruyoruz.
  3. Ardından muhallebi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tavada sürekli çırparak kaynayana kadar pişiriyoruz. 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.10- 15 dakika soğutup krema ve vanilyalı ekleyip mikserle pürüzsüz hale getiriyoruz.
  4. Kadayıfları yarısını tepsinin veya kalıbın dibine seriyoruz.
  5. Üstüme muhallebiyi yavaşça döküyoruz ve düzeltiyoruz.
  6. Üstüne kalan kadayıfları serpip buzdolabında 3 -4 saat dinlendiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder