Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıfı için
- Yarım paket kavrulmuş muhallebilik kadayıf (Siz kavrulmamış alıp ufaltıp kavurabilirsiniz isterseniz)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker (İsterseniz pudra şekeri de kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz (Ağız tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz
Muhallebisi için
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema
Tart Kalıbında Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Cevizleri dişe gelecek şekilde doğruyoruz.
- Kadayıfları cevizleri şeker ve tereyağıyla tavada biraz daha kavuruyoruz.
- Ardından muhallebi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tavada sürekli çırparak kaynayana kadar pişiriyoruz. 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.10- 15 dakika soğutup krema ve vanilyalı ekleyip mikserle pürüzsüz hale getiriyoruz.
- Kadayıfları yarısını tepsinin veya kalıbın dibine seriyoruz.
- Üstüme muhallebiyi yavaşça döküyoruz ve düzeltiyoruz.
- Üstüne kalan kadayıfları serpip buzdolabında 3 -4 saat dinlendiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder