15 Ocak 2020 Çarşamba

Tavada Poğaça Tarifi

Tavada Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
İç harcı için
  • Peynir (İstemezseniz içine birşey koymadan sadede bırakılabilir)
  • Bardak ölçüleri; Su bardağı 200 ml çay bardağı 100 ml

Tavada Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Maya ılık süt ve şeker ilavesiyle karıştırılıp biraz mayanın aktifleşmesi için 5 dk bekletilir
  2. Sonra yağ tuz ve un ilavesiyle yumuşak hamur yapılıp bir saat kadar mayalandırılır.
  3. Üzeri streçlenerek ılık ortamda bir saatin sonunda hamur 8 bezeye ayrılıp içlerine peynir konur ve yuvarlayıp büyük bir tavaya yağlı kağıt serilip biri ortasına diğer 7 tanesi etrafına konup kapağı kapatılıp ılık ortamda 20 dk kadar tepsi mayası için bırakılır.
  4. Mayası gelen poğaçalar ocağa alınıp kısık ateşte kapağı hiç açılmadan 20 dk pişirilir.
  5. Altı pişen poğaçalar düz bir tabak üzerine yağlı kağıt konarak ters çevrilerek kağıdıyla birlikte kapağı kapatılıp 15 dk daha pişirilip ocağın altı kapatılıp kapağın altına bir peçete serilip soğuyana kadar kapattığımız ocağın üzerinde bırakılır. Bilindiği gibi ocak kapatılsada sıcak olan poğaçalar soğuyana kadar için için pişmeye devam eder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder