El Açması Cevizli Börek Tarifi
El Açması Cevizli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 6 su bardağı su
- Tuz
- Yarım su bardağı yağ
- 1 kase çekilmiş ceviz
- Üzerini kapatacak kadar yoğurt
El Açması Cevizli Börek Tarifi Yapılışı
- 6 su bardağı un, 6 su bardağı su ve bir yemek kaşığı tuzu ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvam elde ettim.
- Daha sonra sıvı yağ ekledim, yarım su bardağından az olacak.
- Sonra bezelere ayırarak yuvarlak parçalar haline getirdim.
- Üstlerini yağladım, sıvı yağ ile tek tek açtım.
- Her bir bezeye açtıktan sonra bir avuç kadar ceviz serpiştirdim.
- Karşılıklı olmak üzere bir başından birde diğer başından ortaya doğru yuvarladım ve tepsiye yerleştirdim.
- Her bezeyi aynı şekilde tepsime yaydım, burdaki püf nokta yağlamak hem kolay açılıyor hemde çıtır oluyor karşılıklı yuvarlayınca ince oluyor tek taraftan bükerseniz kalın olur yufka olmadığı için.
- En son tepsiye dizdikten sonra üzerine ayrı bir kasede hazırladığım yoğurdu az sıvı yağ ekleyerek böreğimin üzerine sürdüm ve 180 derecede fırına verdim.O üstündeki beyazlıklar yoğurt yüzden.
- İçini istediğiniz gibi yapabilirsiniz cevizli çok lezzetli oluyor biraz yağlı ama harika bir hamur işi afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder