23 Haziran 2020 Salı

El Açması Cevizli Börek Tarifi

El Açması Cevizli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • Üzerini kapatacak kadar yoğurt

El Açması Cevizli Börek Tarifi Yapılışı

  1. 6 su bardağı un, 6 su bardağı su ve bir yemek kaşığı tuzu ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvam elde ettim.
  2. Daha sonra sıvı yağ ekledim, yarım su bardağından az olacak.
  3. Sonra bezelere ayırarak yuvarlak parçalar haline getirdim.
  4. Üstlerini yağladım, sıvı yağ ile tek tek açtım.
  5. Her bir bezeye açtıktan sonra bir avuç kadar ceviz serpiştirdim.
  6. Karşılıklı olmak üzere bir başından birde diğer başından ortaya doğru yuvarladım ve tepsiye yerleştirdim.
  7. Her bezeyi aynı şekilde tepsime yaydım, burdaki püf nokta yağlamak hem kolay açılıyor hemde çıtır oluyor karşılıklı yuvarlayınca ince oluyor tek taraftan bükerseniz kalın olur yufka olmadığı için.
  8. En son tepsiye dizdikten sonra üzerine ayrı bir kasede hazırladığım yoğurdu az sıvı yağ ekleyerek böreğimin üzerine sürdüm ve 180 derecede fırına verdim.O üstündeki beyazlıklar yoğurt yüzden.
  9. İçini istediğiniz gibi yapabilirsiniz cevizli çok lezzetli oluyor biraz yağlı ama harika bir hamur işi afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder