Fındıklı Şeker Pare Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet malzemesi:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarim limon suyu.
Hamur malzemesi:
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- Yarım su bardağından 1 parmak gececek ölçüde pudra şekeri
- 2 yumurta (1 yumurta sarısını ayır, sarısı üzerine sürülecek )
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üst malzeme;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Fındıklı Şeker Pare Tarifi Yapılışı
- İlk tatlının şerbeti hazırlanır. Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunuda sıkıp ocağa alınır. Şeker eriyene kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca 2 dk daha kaynatıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında yağ, pudra şekeri, irmik, vanilya ve yumurta konup karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenip iyice yoğurulur. Yumuşak ve uzayan hamur elde edilir. 15 dk hamur dinlendirilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp istenilen sekil verilir. Yumurta sarısına biraz yağ ve su konulur karıştırılır.
- Şekerparelerin üzerine sürülüp çatalla şekil verilir ve ortalarına fındık badem konur.
- Önceden ısıtılan fırında pişirilir 175 derecede 25 dk pişirilir.
- Fırından çıkınca üzerine şerbeti dökülür. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder