21 Haziran 2020 Pazar

Fındıklı Şeker Pare Tarifi

Fındıklı Şeker Pare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet malzemesi:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarim limon suyu.

Hamur malzemesi:

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağından 1 parmak gececek ölçüde pudra şekeri
  • 2 yumurta (1 yumurta sarısını ayır, sarısı üzerine sürülecek )
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üst malzeme;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Fındıklı Şeker Pare Tarifi Yapılışı


  1. İlk tatlının şerbeti hazırlanır. Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunuda sıkıp ocağa alınır. Şeker eriyene kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca 2 dk daha kaynatıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  2. Yoğurma kabına oda sıcaklığında yağ, pudra şekeri, irmik, vanilya ve yumurta konup karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenip iyice yoğurulur. Yumuşak ve uzayan hamur elde edilir. 15 dk hamur dinlendirilir.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp istenilen sekil verilir. Yumurta sarısına biraz yağ ve su konulur karıştırılır.
  4. Şekerparelerin üzerine sürülüp çatalla şekil verilir ve ortalarına fındık badem konur.
  5. Önceden ısıtılan fırında pişirilir 175 derecede 25 dk pişirilir.
  6. Fırından çıkınca üzerine şerbeti dökülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder