Malaga Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Bir fiske tuz
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
Krema için:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Ganaj
- 2 paket çikolata (80 veya 70grlık) yoksa kahvaltılık çikolatada olur
- 200 gram krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ yoksa margarin (Ben @pınar süt krema kullandım)
- İsteğe bağlı 1 çay bardağı fındık veya ceviz
- 4, 5 adet muz
Süs için
- Fındık
Malaga Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pandispanya dan başlayalım.
- Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırmakla başlayalım beyazına bir fiske tuz atıp kar gibi olana kadar mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpalım. Püf noktası çırpma kabı cam veya porselen olursa daha nefis bir sonuç alırsınız.
- Sıra yumurtanın sarısına geldi. Çırpma kabına yumurtanın sarısını ekleyelim ardından şekerimizi ve beyazlayıncaya kadar mikser ile çırpalım bu işlem yaklaşık 5dk sürüyor (mikserin motor gücüne göre sürede farklılık olabilir).
- Ardından beyazlayan yumurta sarısının olduğu kaba suyu ekleyip karıştıralım.
- Hemen ardından vanilin, kabartma tozu kakao ve unuda ekleyip 2 veya 3 dk daha karıştırıp, kar gibi yaptığımız yumurtanın beyazını ekleyip spatula ile nazik nazik alt üst yaparak karışımı bir birine yedirelim. Harika bir pandispanya bizi bekliyor.
- Pandispanya 170 derece önceden ısıtılmış altına yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen borcamda pişerken biz krema ve ganaja geçelim.
- Öncelikle krema.Sütümüzü unumuzu ve şekerimizi bir tencerede birleştirelim(ben fotoğrafta şekeri eklemeyi unutmuşum).
- Ardından kıvama gelene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- İyice kıvam alan kremayı ocaktan alıp içine vanilin ve tereyağı ekleyelim ve yine mikser yardımı ile 5 -10 dk çırpalım ve dinlenmeye alalım.
- Ganaj için.Çikolata sıvı krema ve tereyağ(margarin, süt krema ne varsa evde) isteğe bağlı fındığı ekleyip altı kısık ateşte çikolata eriyene kadar arada karıştıralım çikolata erir erimez krema kaynamadan ocaktan ganajımızı alalım.
- Pandispanya fırından çıkıp soğuduktan sonra önce ortadan dikine 2 bölelim.
- Daha sonra muzlarımızın büyüklüğünde eşit parçalara keselim.
- Üzerlerine önce krema sonra muz yine az miktar krema ve ganaj döküp bir kenarda diğerlerini aynı şekilde yapıp bitirene kadar bekletelim.
- En son kenerlarına isteğe bağlı fındık ile süsleyelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun, harika bir lezzet emin olun. Tadanlar bir daha tadmak için sıraya girer garanti🙂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder