21 Haziran 2020 Pazar

Haşıl (Hasıl) Tarifi

Haşıl (Hasıl) Tarifi İçin Malzemeler

Hasıl için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı bulgur
  • 200 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu(İsteğe göre normal tuz)
  • 1 lt su

Üzerine isteğe göre;

  • Sarmısaklı ayran

Haşıl (Hasıl) Tarifi Yapılışı

  1. Kaya tuzumuzu içi boş tenceremize koyuyoruz.
  2. Üzerine eklediğimiz 1 litre suyumuzu ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kaynamasını bekliyoruz o sırada bulgurlarımızı sudan geçiriyoruz.
  3. Kaynayan suyumuza bulgurumuzu ekleyip kaynama işlemini tekrarlıyoruz.
  4. Haşlanan bulgurumuza azar azar unumuzu ekleyip karıştırıyoruz burada ateşin altını kısabilirsiniz. Güzelce 7 dakika civarı karıştırınca kıvamına gelecektir.
  5. O sırada tereyağımızı eritip 1 bardak sarımsaklı ayran yapıyoruz(isteğe göre)Hasılımız artık tamam,
  6. Tabağımıza aldığımız hasılın ortasına bir oyuk açıyoruz, burası tamamen isteğe arzuya göre tereyağımızı oyuğa koyuyoruz ve kaşık yardımıyla sarımsaklı ayran döküyoruz. Ve afiyetle yiyoruz. Dikkat edin parmakları yemeyin:)).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder