Haşıl (Hasıl) Tarifi İçin Malzemeler
Hasıl için;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı bulgur
- 200 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu(İsteğe göre normal tuz)
- 1 lt su
Üzerine isteğe göre;
- Sarmısaklı ayran
Haşıl (Hasıl) Tarifi Yapılışı
- Kaya tuzumuzu içi boş tenceremize koyuyoruz.
- Üzerine eklediğimiz 1 litre suyumuzu ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kaynamasını bekliyoruz o sırada bulgurlarımızı sudan geçiriyoruz.
- Kaynayan suyumuza bulgurumuzu ekleyip kaynama işlemini tekrarlıyoruz.
- Haşlanan bulgurumuza azar azar unumuzu ekleyip karıştırıyoruz burada ateşin altını kısabilirsiniz. Güzelce 7 dakika civarı karıştırınca kıvamına gelecektir.
- O sırada tereyağımızı eritip 1 bardak sarımsaklı ayran yapıyoruz(isteğe göre)Hasılımız artık tamam,
- Tabağımıza aldığımız hasılın ortasına bir oyuk açıyoruz, burası tamamen isteğe arzuya göre tereyağımızı oyuğa koyuyoruz ve kaşık yardımıyla sarımsaklı ayran döküyoruz. Ve afiyetle yiyoruz. Dikkat edin parmakları yemeyin:)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder