Pastanelerdeki Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta bir tane sarısı üzerine
- Aldığı kadar un
Üzerine
- Fındık, mavi haşaş
Şerbeti için
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Limon suyu
Pastanelerdeki Şekerpare Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbetini hazırlayım ki o biraz ılık olsun.Tencereye şerbetin malzemelerini koyun ve 25 dk pişirin.
- Hamuru için oda sıcaklığındaki yağımızı bir geniş kaba alalım.
- Un kabartma tozu hariç üzerine bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Sonra unu ve kabartma ekleyip yoğuralım.
- Cevizden biraz büyük parçalar koparıp şekil verin.
- Süsleyip tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün fındık ceviz haşhaş ne varsa yapabilirsiniz.
- 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Kızarma işlemi fırınlarda değişebiliyor onun için dk veremiyorum.
- Fırından çıkan tatlınızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini dökebilirsiniz afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder