21 Haziran 2020 Pazar

Pastanelerdeki Şekerpare Tarifi

Pastanelerdeki Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta bir tane sarısı üzerine
  • Aldığı kadar un

Üzerine

  • Fındık, mavi haşaş

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Limon suyu

Pastanelerdeki Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbetini hazırlayım ki o biraz ılık olsun.Tencereye şerbetin malzemelerini koyun ve 25 dk pişirin.
  2. Hamuru için oda sıcaklığındaki yağımızı bir geniş kaba alalım.
  3. Un kabartma tozu hariç üzerine bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  4. Sonra unu ve kabartma ekleyip yoğuralım.
  5. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp şekil verin.
  6. Süsleyip tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün fındık ceviz haşhaş ne varsa yapabilirsiniz.
  7. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Kızarma işlemi fırınlarda değişebiliyor onun için dk veremiyorum.
  9. Fırından çıkan tatlınızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini dökebilirsiniz afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder