22 Haziran 2020 Pazartesi

Hibiskür Tarifi

Hibiskür Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml hibisküs yaprakları
  • 100 ml minik güller
  • 5 ml biberiye otu
  • 3 adet acı çehre tohumu
  • 1 adet kakule
  • 1 yarım limon
  • 1 çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil tohumu
  • Ve 3 litre su
  • 1,5 su bardağı şeker

Hibiskür Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar.

Hibiskür evet evet kür artık şerbetlerimden kürlere terfi ediyorum 😊.

Tarifi bir yerde okumuştum bağırsakları çalıştırıp bi kaç kilo verdiriyormuş.

Bakalım deneyip görücem bende.

  1. İlk olarak hibiküs yaprakları ve aktarımdan aldığım güllerimi ve de biberiye otumu 3 litre suyuma birlikte kaynamaları için attım.
  2. 5 dk sonra tarçınımı karanfilimi ilave ettim.
  3. Bunlar biraz daha kaynadı 10 dk kadar.
  4. Acı çehre tohumunu ekledim.
  5. Kakulemi attım içine sonra da şekerimi ilave ettim veeee son olarakta limonumu attım.
  6. Kaynamaya başlayıp fokurdadığı zaman bir de 5 dk mışıl ateşte kaynaştıktan sonra ocaktan alıp ışımadık için bekledim.

Not: şeker yerine bal koyanlar da oluyor, yapabilirsiniz benim balım yoktu şeker az gelirse kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Benim annem diyabet hastası olduğu için bu kadar yeterli oldu. Aynı şekilde sıcakta içebilirsiniz.

Beğeniceğinize eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder