Maklube Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı doğranmış et
- 1 su bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Kenarları için;
- Havuç
- Mor lahana
- Marul
- Domates
- Salatalık
- Yoğurt
Maklube Tarifi Yapılışı
- Derin bir tencerede kuş başı doğranmış etlerimizi suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavuralım. Etlerinizi kavururken ara ara karıştırmayı unutmayın.
- Daha sonra üzerine sıcak suyu ilave ederek karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim. Eğer su yeterli gelmez ve etleriniz pişmezse su ilavesi yapabilirsiniz.
- Etlerimiz piştikten sonra sıvı yağı ilave edelim ve kavuralım.
- Kavrulan etlerimizi tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökelim.
- Halka halka kesip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizelim.
- Sonrasında patatesleri kapatacak şekilde üzerine kalan pirinci dökerek düzeltelim.
- Yeteri kadar tuzu ekledikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak pirinçlerin üzerine koyalım.
- Pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatalım.
- Tenceremizi ocağa alarak, karıştırmadan kısık ateşte pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen pilavımızın üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
- Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirelim.
- Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Ben resimdeki gibi süsledim, siz de kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder