22 Haziran 2020 Pazartesi

Künefe (Kolay Tarif) Tarifi

Künefe (Kolay Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yaş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Arası için;

  • 100-150 gram dil peyniri veya mozerella veya künefe peyniri ( ben mozzarella kullandım)

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon veya 5-6 damla limon

Künefe (Kolay Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbeti hazırlayalım :Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynayan şerbete 1 dilim limon ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk daha kaynatılır. Şerbet soğumaya bırakılır.
  3. Kadayıfları bir bıçak yardımıyla ince olacak şekilde kıyılır.
  4. Erittiğimiz tereyağı künefenin üzerine döküp harmanlıyoruz.
  5. Tavaya yumuşak tereyağını sürüp kadayıfın yarısını eşit şekilde yerleştirin elle iyice bastırın ve üzerine dilimlenmiş mozzarella yerleştirin.
  6. Kalan kadayıfı da eşit şekilde yerleştirin bir bardakla iyice bastırın.
  7. Tavayı ocağa alıp kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin bir tabak yardımı ile çevirip tavaya tekrar bir tatlı kaşığı yağ sürün ve kadayıfı diğer yüzeyini pişirin.
  8. Her iki tarafında kızardıktan üzerine soğuk şerbeti gezdirip sıcak sıcak servis yapın.
  9. Arzu edilirse üzerine fıstık, ceviz veya kaymak eşliğinde servis edilir.

Evde yapılabilecek mükemmel bir künefe👌.

Afiyet olsun🥰🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder