Siyez Unlu Supangle Tarifi
Siyez Unlu Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı siyez unu
- 4 çorba kaşığı kakao
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (1 su bardağından biraz eksik)
- 1 çorba kaşığı tereyağı (Ya da margarin)
- 1 paket vanilin (Olmasa da olur)
Siyez Unlu Supangle Tarifi Yapılışı
- Bir tencerede süt, kakao, toz şeker ve siyez unu çırpın.
- Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Burada puf nokta kaynamaya başlayınca 5 dk kısık ateşte arada karıştırarak pişirmektir.
- Tencereyi ocaktan alarak vanilyayı ve tereyağı ekleyin, karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz supangleyi kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun.
- Soğuyan supanglenin üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder