21 Haziran 2020 Pazar

Siyez Unlu Supangle Tarifi

Siyez Unlu Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı siyez unu
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (1 su bardağından biraz eksik)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı (Ya da margarin)
  • 1 paket vanilin (Olmasa da olur)

Siyez Unlu Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerede süt, kakao, toz şeker ve siyez unu çırpın.
  2. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Burada puf nokta kaynamaya başlayınca 5 dk kısık ateşte arada karıştırarak pişirmektir.
  3. Tencereyi ocaktan alarak vanilyayı ve tereyağı ekleyin, karıştırın.
  4. Hazırlamış olduğunuz supangleyi kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun.
  5. Soğuyan supanglenin üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder