22 Haziran 2020 Pazartesi

Puf Açma Tarifi

Puf Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yumurta akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 50 gram katı yağ
  • Un

Üzeri için:

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 adet biber
  • 1/2 (yarım) domates

Puf Açma Tarifi Yapılışı

Bütün açma tariflerini unutun. Böyle puf bir açma tarifi daha görmediniz👩🏼‍🍳 ı̇stediğiniz tarif şimdi sizlerle👩🏼‍🍳.

  1. Maya, şeker ve ılık su karıştırılır 5 dakika bekletilir.
  2. Süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuz eklenilir.
  3. Un yavaş yavaş ilave edilerek hamurumuz yoğrulmaya başlanır.
  4. Çok katı bir kıvam almayan hamurumuzu 50gr katı yağ ile son kez yoğuralım ve üzerini streçle kapatıp 1saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurumuza istediğimiz şekilleri verip orta kısmına domates ve biber koyalım.
  6. Yumurtaların kalan sarılarını üzerine sürelim ve tepside de 15-20 dakika mayalandıralım.
  7. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim ve bu muhteşem tada ulaşalım👩🏼‍🍳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder