Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy soğan
- 100 ml maden suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı un
- Üzerine bulamak için galeta unu
- Tuz isteğe bağlı kırmızı toz biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Soğan Halkası Tarifi Yapılışı
- Soda hariç tüm kuru malzemeleri kaseye alıp güzelce karıştırın.
- Kasenin ortasına maden suyu döküp pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Soğanları halka şeklinde kesip elinizle ayırın önce dışa sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın.
- İster soğuk ister sıcak servis edin .
Afiyet olsun ☺️💐💖.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder