Tahinli Vegan Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gr vegan margarin vitayağ
Kreması için:
- 2 su bardağı soya sütü
- 1.5 yemek kaşığı un
- Arım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tahin
- 75 gr dilediğiniz kırık kuruyemiş
Tahinli Vegan Tart Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemelerini blendera alıp çırpın.
- Margarin soğuk olmalı. İyice karışınca kelepçeli kalıba yayın ve 180clik fırında kızarana kadar yani yaklaşık 15dk pişirin.
- Hafif soğuduğunda üzerine dökmek üzere kremayı hazırlayın bu arada: Şekeri, unu, sütü tencereye alıp karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca tayini katıp altını kısın. 1dk daha kaynatın ve kuruyemişi ekleyip son kez karıştırın.
- Bu karışım da 5dk soğusun, sonra kullanın.
- Hamurun üzerine sosu döktükten sonra tartı buzdolabında 2 saat bekletin ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder