20 Haziran 2020 Cumartesi

Tahinli Vegan Tart Tarifi

Tahinli Vegan Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gr vegan margarin vitayağ
Kreması için:
  • 2 su bardağı soya sütü
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Arım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 75 gr dilediğiniz kırık kuruyemiş

Tahinli Vegan Tart Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini blendera alıp çırpın.
  2. Margarin soğuk olmalı. İyice karışınca kelepçeli kalıba yayın ve 180clik fırında kızarana kadar yani yaklaşık 15dk pişirin.
  3. Hafif soğuduğunda üzerine dökmek üzere kremayı hazırlayın bu arada: Şekeri, unu, sütü tencereye alıp karıştırarak pişirin.
  4. Kaynamaya başlayınca tayini katıp altını kısın. 1dk daha kaynatın ve kuruyemişi ekleyip son kez karıştırın.
  5. Bu karışım da 5dk soğusun, sonra kullanın.
  6. Hamurun üzerine sosu döktükten sonra tartı buzdolabında 2 saat bekletin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder