11 Temmuz 2020 Cumartesi

Kakaolu Petibör Bisküvili Pasta Tarifi

Kakaolu Petibör Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 pk kakaolu petibör bisküvi
  • 2 paket sade kremşanti bisküvi aralarına sürmek için
  • 1 su bardağı süt ( kulanacağınız krem şanti üzerinde yazılan kadar süt miktarı)
Üzeri için;
  • 1 pk sade krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım pk çikolata sosu
  • 1 su bardağı süt
  • 60 gr çikolata
Süslemek için;
  • Ben kiraz kullandım siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

Kakaolu Petibör Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı



  1. Geçelim tarifimize öncelikle krem şantiyi paketin üzerinde yazılan tarife uygun hazırlayıp mikserle yoğun kıvam alıncaya kadar çırpalım .
  2. Daha sonra 1 bisküvi üzerine krem şanti yine 1 bisküvi üzerine krem şanti ve bu şekilde tüm bisküviler bitene kadar devam ediyoruz .
  3. Kalıbımıza diziyoruz ve üzeri içinde 1 çay bardağı süt ve 1 pk kremşantiyi mikser ile çırpıyoruz ve kalıbımızı pastamızdan ayırıp üzerine kremşantiyi sürüp dolapta 1 veya 2 saat kadar bekletiyoruz .
  4. O arada 1 su bardağı süt ve yarım paket çikolata sosunu kıvam alıncaya kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
  5. Çikolata sosuna 60 grm sütlü çikolatamızı ilave edip çikolata eriyinceye kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım .
  6. Çikolata sosumuz kabuklanmasın diye ara ara karıştıralım ve dolaptan çıkardığımız bisküvili pastamızın üzerine soğuyan çikolata sosumuzu dökelim ve isteğe göre süsleyelim. Afiyet olsun 😋🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder