Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemikli et ( kuşbaşıda olur)
- 3 orta boy patlıcan
- 6 domates
- 2 yeşil sivri biber
- Yarım baş sarımsak
- Yarım kaşık domates salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Tuz ve kırmızı pul biber
Güveç Tarifi Yapılışı
- Tencereye sırayla et, sarımsak, doğranmış domateslerin yarısı, biber, patlıcanı ( alacalı soyup doğradığımız) ve en son kalan domatesleri koyuyoruz.
- Üzerine salça, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırmadan kapağını kapatıp 15 dk orta ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Etleri kontrol ediyoruz piştiyse altını kapatıp yemeği fırın kabına boşaltıyoruz.
- Karıştırıp üzerine pul biberi ekleyip 230 derece üst ayar fırında üzeri kızarınca ya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. Ben kemikli etle yaptım ama fırın kabına almadan önce kemiklerini çıkardım. Önceden tencerede pişirip fırınlama kısmını servisten az önce yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder