11 Temmuz 2020 Cumartesi

Sebze Cipsi Tarifi

Sebze Cipsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kabak ( ya da patates, kereviz, yer elması, pancar, havuç)
  • 2 diş sarımsak
  • Yarımşar çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sebze Cipsi Tarifi Yapılışı

  1. Kabuğu soyulup incecik halka şeklinde sebzeler doğranır.
  2. Sarımsaklar ezilir, baharatlar ve zeytinyağıyla karıştırılır.
  3. Doğranan sebzeler sosa bulanır.
  4. Tost makinesi son kademesinde ısıtılır, alt kata yağlı kağıt serilir (isteğe bağlı), üzerine sebzeler tek tek dizilir.
  5. 7-10 dk kızarana kadar pişirilir.
  6. İstenirse yanında sarımsaklı, kekikli, naneli yoğurtla servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder