Kıymalı Pırasalı Su Böreği (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 6 adet yumurta
- Tuz
- Aldığı kadar un ( yumuşak bi kıvam olacak )
İç harcı :
- 300 gram kıyma
- Pırasa
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Ara katlar için :
- 125 gram tereyağı
Kıymalı Pırasalı Su Böreği (Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurtaları ve tuzu derin bir kapta güzelce çırpıyoruz .
- Unu yavaş yavaş ekliyoruz ( ben yaklaşık 5 su bardağı kulandım) kıymayı tavaya alıyoruz.
- Suyunu çekene kadar kavuruyoruz pırasayı ve baharatları ekliyoruz.
- Hamuru 12 bezeye ayırıyoruz 6 sını açıp aralarını tek tek yağladıktan sonra iç harcını ekleyip diğer altısını aynı şekilde yapıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder