17 Temmuz 2020 Cuma

Kıymalı Pırasalı Su Böreği (Ev Yapımı) Tarifi

Kıymalı Pırasalı Su Böreği (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :
  • 6 adet yumurta
  • Tuz
  • Aldığı kadar un ( yumuşak bi kıvam olacak )
İç harcı :
  • 300 gram kıyma
  • Pırasa
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Ara katlar için :
  • 125 gram tereyağı

Kıymalı Pırasalı Su Böreği (Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtaları ve tuzu derin bir kapta güzelce çırpıyoruz .
  2. Unu yavaş yavaş ekliyoruz ( ben yaklaşık 5 su bardağı kulandım) kıymayı tavaya alıyoruz.
  3. Suyunu çekene kadar kavuruyoruz pırasayı ve baharatları ekliyoruz.
  4. Hamuru 12 bezeye ayırıyoruz 6 sını açıp aralarını tek tek yağladıktan sonra iç harcını ekleyip diğer altısını aynı şekilde yapıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder