Cevizli Pamuk Poğaça Tarifi

Cevizli Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin
  • Bir bardak ılık süt
  • Bir bardak ılık su
  • Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • Bir kalıp yaş maya
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir adet tam yumurta
  • Bir tane yumurtanın beyazı
  • Beş buçuk su bardağı un
İç Harcı İçin
  • Ceviz
Ara Katmanlar İçin
  • Oda sıcaklığında margarin
  • Oda sıcaklığında tereyağ

Cevizli Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt, su, tuz, toz şeker, maya ve yumurtayı karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş ilave ediyoruz.
  3. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde etmeliyiz çünkü bu poğaçanın yumuşak olmasını sağlayacak.
  4. Hamurumuzu yoğurduktan sonra ağzını kapatıp bir kenara alıyoruz ve 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  5. Dinlenen hamurumuzu yumruk büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Bezenin büyüklüğünü aşağıdaki resimde daha net göreceksiniz.
  6. Daha sonra bu ayırdığımız bezeyi de kendi içinde üç parçaya ayırıyoruz.
  7. El yordamı ile bir tahta üzerinde açıyoruz.
  8. Her açtığımız hamurun üzerine oda sıcaklığındaki margarin ve tereyağında sürüyoruz, bu işlemi üç hamur içinde yapıyoruz. Hamurları üst üste koyup el yardımıyla tekrar açıyoruz ve üzerine bir tatlı kaşığı robottan çektiğimiz cevizleri koyuyoruz.
  9. Aşağıdaki resimde gözüktüğü gibi katılıyoruz, tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu serpiyoruz.
  10. Fırını 150 derecede 3 dakika kadar ısıtıp kapatıyoruz. Tepsimize fırına koyuyoruz ve tepside mayalandırma işlemini yapıyoruz fırında 10 dakika kadar bekletiyoruz bu sayede poğaçalar mayalanıyor.
  11. Tepsimizi fırından çıkartıp fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz.
  12. Önceden ısıtılmış fırınımıza poğaçaları koyuyoruz yaklaşık 15 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  13. Pamuk gibi ve aynı zamanda kat kat poğaçalar hazıırr. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder