Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kadar kıyma
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber, tuz
- Sıvı yağ
Hamuru İçin
- 4 dolu çorba kasesi kadar un
- Yarım paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Ilık su
Üzeri İçin
- Bir kase sarımsaklı yoğurt
Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur kabımıza unu tuzu ve mayayı alıp yavaş yavaş ılık su ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz.
- Daha sonra kabımızın kapağını kapatıp mayalanması için bekletiyoruz.
- Bu sırada kıymalı harcımızı hazırlayalım.
- Tencereye biraz sıvı yağ alıp kıymamızı karıştırarak kavuruyoruz.
- Üzerine incecik doğranmış soğanımızı ekleyip iyice kavuruyoruz.
- Daha sonra kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi ve salçalarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Biraz karabiber ve tuzunuda atıp 5-10 dakika kendi halinde kaynamaya bırakıyoruz.
- Bu sırada dibine tutma ihtimali olursa çok az su ekleyebilirsiniz.
- Sonra mayalanmış olan hamurumuzdan küçük bezeler yapıp incecik açıp orta ateşte yanmaz tavamızda arada çevirerek pişiriyoruz.
- Pişince servis tabağına alıp her yerine kıymalı sosumuzdan yayıyoruz.
- Bu şekilde sosumuz bitene kadar hamurumuzdan pişirip üst üste sosumuzla beraber katlar yapıyoruz.
- Pişirme işlemimiz bitince dörde bölüp isteğe göre sarımsaklı yoğurtla ve maydanozla servis edebilirsiniz.
- Enfesss lezzeti deneyeceklere afiyetler olsun 😉
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder