Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kadar kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, tuz
  • Sıvı yağ
Hamuru İçin
  • 4 dolu çorba kasesi kadar un
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su
Üzeri İçin
  • Bir kase sarımsaklı yoğurt

Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur kabımıza unu tuzu ve mayayı alıp yavaş yavaş ılık su ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra kabımızın kapağını kapatıp mayalanması için bekletiyoruz.
  3. Bu sırada kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  4. Tencereye biraz sıvı yağ alıp kıymamızı karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Üzerine incecik doğranmış soğanımızı ekleyip iyice kavuruyoruz.
  6. Daha sonra kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi ve salçalarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Biraz karabiber ve tuzunuda atıp 5-10 dakika kendi halinde kaynamaya bırakıyoruz.
  8. Bu sırada dibine tutma ihtimali olursa çok az su ekleyebilirsiniz.
  9. Sonra mayalanmış olan hamurumuzdan küçük bezeler yapıp incecik açıp orta ateşte yanmaz tavamızda arada çevirerek pişiriyoruz.
  10. Pişince servis tabağına alıp her yerine kıymalı sosumuzdan yayıyoruz.
  11. Bu şekilde sosumuz bitene kadar hamurumuzdan pişirip üst üste sosumuzla beraber katlar yapıyoruz.
  12. Pişirme işlemimiz bitince dörde bölüp isteğe göre sarımsaklı yoğurtla ve maydanozla servis edebilirsiniz.
  13. Enfesss lezzeti deneyeceklere afiyetler olsun 😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder