Kremalı Tavuk Tarifi

Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 paket krema sıvı (Schlagsahne )
  • Knorr otlar çeşnisi (Kräuter-sahne- hähnchen)
  • 350 gr pirinç
  • Rama tereyağı
  • İsteğe göre tel şehriye

Kremalı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Önce tavuk göğsü ayrılıp tek tek kesilip dilimlenir.
  2. Sonra forum tepsisine yerleştirilir knorr çeşni ve sıvı krema ölçme kabına dökülüp karıştırılır.
  3. Sonra hazırlamış olduğumuz tepsinin üzerine yavaşca gezdirip dökülür.
  4. Sonrada önceden hazırladığımız 180 derecedeki fırına verilir 30 dakika pişirilir.
  5. Kremalı tavukumuz pişerken isteğe göre orta boy tencereye alınır pirinçler yıkanılır.
  6. Sonrada tencere ısıtılıp (rama)yağ ve pirinçler kavrulur. Ben ılık su döktüm isteğe göre soğuk su da dökülenidir.
  7. Tuz ve baharat çeşnisi atılıp kapağı kapatılır. Suyunu çekmeye bırakılır. En az 40 dakika sonra servise hazır afiyet olsun. Yanında isteğe göre salata veya turşu da olabilir 😉.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder