Kremalı Tavuk Tarifi
Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 2 paket krema sıvı (Schlagsahne )
- Knorr otlar çeşnisi (Kräuter-sahne- hähnchen)
- 350 gr pirinç
- Rama tereyağı
- İsteğe göre tel şehriye
Kremalı Tavuk Tarifi Yapılışı
- Önce tavuk göğsü ayrılıp tek tek kesilip dilimlenir.
- Sonra forum tepsisine yerleştirilir knorr çeşni ve sıvı krema ölçme kabına dökülüp karıştırılır.
- Sonra hazırlamış olduğumuz tepsinin üzerine yavaşca gezdirip dökülür.
- Sonrada önceden hazırladığımız 180 derecedeki fırına verilir 30 dakika pişirilir.
- Kremalı tavukumuz pişerken isteğe göre orta boy tencereye alınır pirinçler yıkanılır.
- Sonrada tencere ısıtılıp (rama)yağ ve pirinçler kavrulur. Ben ılık su döktüm isteğe göre soğuk su da dökülenidir.
- Tuz ve baharat çeşnisi atılıp kapağı kapatılır. Suyunu çekmeye bırakılır. En az 40 dakika sonra servise hazır afiyet olsun. Yanında isteğe göre salata veya turşu da olabilir 😉.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder