Patatesli Havuçlu Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy soğan,
- 1 adet büyük boy patates,
- 1 adet büyük boy havuç,
- 5 adet orta boy kabak
Üzeri İçin
- Dereotu
Patatesli Havuçlu Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı
- Önce soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
- Sonra patatesleri küp küp doğrayıp soğanın ardından ekleyip kavuruyoruz. Peşine havuçları soyup küp küp doğrayıp ekliyoruz.
- Kabakları soyuyoruz soyarken eldiven takalım kabaktan dolayı eldeki lekeler çıkmıyor uzunca süre, eldiven takmak faydalı.
- Kabakları da çok büyük olmayacak şekilde doğruyoruz salça ve tuz ile birlikte ekleyip iyice kavurduktan sonra suyunu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Dilerseniz baharat ekleyebilirsiniz. Yemek piştikten sonra üzerine taze dereotu ile süsleyerek servis edebiliriz.
Not: Yemeğinizi iyi kavurmanız ve sebzelerin doğrama büyüklüğüne göre pişme süreniz değişebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder