Patatesli Havuçlu Kabak Yemeği Tarifi

Patatesli Havuçlu Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan,
  • 1 adet büyük boy patates,
  • 1 adet büyük boy havuç,
  • 5 adet orta boy kabak
Üzeri İçin
  • Dereotu

Patatesli Havuçlu Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Önce soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Sonra patatesleri küp küp doğrayıp soğanın ardından ekleyip kavuruyoruz. Peşine havuçları soyup küp küp doğrayıp ekliyoruz.
  3. Kabakları soyuyoruz soyarken eldiven takalım kabaktan dolayı eldeki lekeler çıkmıyor uzunca süre, eldiven takmak faydalı.
  4. Kabakları da çok büyük olmayacak şekilde doğruyoruz salça ve tuz ile birlikte ekleyip iyice kavurduktan sonra suyunu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  5. Dilerseniz baharat ekleyebilirsiniz. Yemek piştikten sonra üzerine taze dereotu ile süsleyerek servis edebiliriz.
Not: Yemeğinizi iyi kavurmanız ve sebzelerin doğrama büyüklüğüne göre pişme süreniz değişebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder