Rafine Şekersiz İrmikli Yulaf Barları Tarifi İçin Malzemeler
Taban için:
- 1,5 su bardağı yulaf (Robotta inceltiyoruz)
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 5-6 adet hurma
Orta katmanı için:
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi (Toz)
- 1 yemek kaşığı bal
Üstü için:
- Bitter çikolata (Ben şekersiz kullandım)
Rafine Şekersiz İrmikli Yulaf Barları Tarifi Yapılışı
- Alt katmanı yapmakla başlıyoruz ve yulafı robota atıp inceltiyoruz.
- Üzerine suda bekletip yumuşattığımız hurmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp ekliyoruz.
- Hindistan cevizi yağını ve başı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Çok ele yapışmayan ama elinizle rahatlıkla şekil verebildiğiniz bir kıvamda olması gerekiyor.
- Bir kabın tabanına yağlı kağıt serip elimizle şekil vererek yerleştiriyoruz.
- Orta katmanı için irmiği, sütü ve hindistan cevizini bir tencereye alıp lapa haline gelene kadar pişiriyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra balı ekleyip karıştırıyoruz.
- Orta katmanı da yulaflı tabanın üzerine ekliyoruz.
- En son benmari usulü erittiğiniz bir paket çikolatayı üstüne döküp buzlukta en a 1-2 saat donmasını bekliyoruz. Afiyet olsunn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder