Patates Püreli Et Kavurma Tarifi

Patates Püreli Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

Kavurma İçin
  • 750 gram kırmızı ufak kuşbaşı
  • 100 gram iç veya kuyruk yağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 büyükbaş soğan
  • 2 büyük tatlı yeşil biber
  • 1 çimdik zerdeçal
  • 1 çimdik toz şeker
Patates Püresi İçin
  • 5 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patates Püreli Et Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle eti minik kuşbaşı doğruyoruz. İç yağı da aynı şekilde kazana alıp yarım çay bardağı su da ekleyip iyice pişiriyoruz.
  2. Su çekmesi önemli değil iyice piştiyse kalan suyu dökebiliriz çünkü sonra kavuracağız.
  3. İyice pişen ete zeytinyağ tuz biber ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  4. İnce ay şeklinde kestiğimiz soğanları, yemeklikten biraz büyük doğradığımız biberleri de ekliyoruz. Soğan ve biber diriliğini kaybedene kadar pişmeye bırakıyoruz. Arada karıştıralım dibi yanmasın.
  5. Patates püresi için patatesleri kabuklu şekilde bir kaç parçaya bölerek 1 çay kaşığı tuz ile iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  6. Pütürlü kalmaması için ince tel süzekten geçiriyoruz. Sıcak geçirelim ki tereyağ içinde erisin.
  7. İyice ezilen patatese az tuz karabiber tereyağ ve sütü ekleyip yoğuruyoruz.
  8. Tabağa önce patates püresini yayalım. Üzerine kavurmayı koyalım ya da istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder