Patates Püreli Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
Kavurma İçin
- 750 gram kırmızı ufak kuşbaşı
- 100 gram iç veya kuyruk yağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı su
- 1 büyükbaş soğan
- 2 büyük tatlı yeşil biber
- 1 çimdik zerdeçal
- 1 çimdik toz şeker
Patates Püresi İçin
- 5 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patates Püreli Et Kavurma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle eti minik kuşbaşı doğruyoruz. İç yağı da aynı şekilde kazana alıp yarım çay bardağı su da ekleyip iyice pişiriyoruz.
- Su çekmesi önemli değil iyice piştiyse kalan suyu dökebiliriz çünkü sonra kavuracağız.
- İyice pişen ete zeytinyağ tuz biber ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz.
- İnce ay şeklinde kestiğimiz soğanları, yemeklikten biraz büyük doğradığımız biberleri de ekliyoruz. Soğan ve biber diriliğini kaybedene kadar pişmeye bırakıyoruz. Arada karıştıralım dibi yanmasın.
- Patates püresi için patatesleri kabuklu şekilde bir kaç parçaya bölerek 1 çay kaşığı tuz ile iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Pütürlü kalmaması için ince tel süzekten geçiriyoruz. Sıcak geçirelim ki tereyağ içinde erisin.
- İyice ezilen patatese az tuz karabiber tereyağ ve sütü ekleyip yoğuruyoruz.
- Tabağa önce patates püresini yayalım. Üzerine kavurmayı koyalım ya da istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder