6 Şubat 2021 Cumartesi

Alman Pastası Tarifi

 

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ( yaş mayada olur)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
  • Yarım çay kaşığı tuz

Kreması için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağına yakın şeker

Üzeri için;

  • 200 gram bitter çikolata
  • Meyve ( çilek )

    Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerini kapatıp 15-20 dk tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 180 derece fırında pişiriyoruz, kreması için, malzemeleri tencereye alıyoruz .
  • Karıştırarak yoğun bir kıvam alınca ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz,.
  • Pastalarımızı ortasından kesip kremamızı sıkıyoruz.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolataya üst kısımlarını bandırıp pastanın üzerine kapatıyoruz.
  • Soğuduktan sonra üzerini çilek ya da pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder