6 Şubat 2021 Cumartesi

Evde Ekmek Yapımı Tarifi

 

Evde Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 ml ılık su (1 su bardağı + yarım çay bardağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (10 gr)
  • 3 su bardağı un (330 gr)

Üzeri için:

  • Süt
  • Kabuksuz ay çekirdeği (isteğe bağlı)

    Evde Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir karıştırma kabında ılık suya tuzu ve kuru mayayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Üzerine unu ekleyip hamuru yoğurun.
  • Yaklaşık 7-10 dakika yoğurmanız yeterli olacaktır.
  • Hamurun yumuşak ve hafif ele yapışan kıvamda olması gerekiyor.
  • Yoğurma kabını sıvı yağ ile yağlayın.
  • Hamuru beze haline getirip yoğurma kabına alın ve streç film ile kaplayın.
  • Oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurun havasını alın. Tezgâha alıp toparlayın ve tekrar beze haline getirin.
  • Ekmek hamurunu pişirme kâğıdı serili borcama veya fırın tepsisini alın ve üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 30 dakika dinlendirin.
  • Süre sonunda ekmek hamurunun üstüne keskin bir bıçak veya jilet ile çizikler atın. Bir fırça yardımı ile süt sürün. Dilerseniz kabuksuz ay çekirdeği ile de süsleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 220  derece fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika) afiyet olsun.
  • Not: tarifte kullanılan bardak ölçüsü 200 ml’dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder