6 Şubat 2021 Cumartesi

Vişneli Turta Tarifi

 

Vişneli Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik vişne suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için ;

  • Pudra şekeri

    Vişneli Turta Tarifi Yapılışı

  • Hamur için un hariç bütün malzemeleri karıştırıp unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamuru alt taban ve üzerine rendelenecek şekilde ikiye ayırıyoruz.
  • Rendelenecek olan hamutu buzlukta bekletmek işimizi kolaylaştıracaktır).
  • Vişne ve şekeri tavamıza alıp ocağa alıyoruz. Şeker biraz eridikten sonra vişne suyunu ve nişastayı ekleyip hızlıca çeviriyoruz .
  • Kıvamı biraz koyulaşınca ocağın altını kapatıyoruz.
  • Turtamızın alt tabanı için ayırdığımız hamuru açıp yağladığımız tart kalıbımıza yerleştiriyoruz.
  • Üzerine vişne sosumuzu ekleyip üzerine rendelediğimiz hamuru serpip fırına veriyoruz.
  • Yaklaşık 20 dakika sonra üzeri pembeleşince fırından alıp soğuduktan sonra pudra şekeri ekleyip servi ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder