Vişneli Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr tereyağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/5 çay kaşığı kabartma tozu
- Yaklaşık 3 su bardağı un
Sosu için;
- 1 su bardağı vişne
- 1 su bardağından 2 parmak eksik vişne suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için ;
- Pudra şekeri
Vişneli Turta Tarifi Yapılışı
- Hamur için un hariç bütün malzemeleri karıştırıp unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru alt taban ve üzerine rendelenecek şekilde ikiye ayırıyoruz.
- Rendelenecek olan hamutu buzlukta bekletmek işimizi kolaylaştıracaktır).
- Vişne ve şekeri tavamıza alıp ocağa alıyoruz. Şeker biraz eridikten sonra vişne suyunu ve nişastayı ekleyip hızlıca çeviriyoruz .
- Kıvamı biraz koyulaşınca ocağın altını kapatıyoruz.
- Turtamızın alt tabanı için ayırdığımız hamuru açıp yağladığımız tart kalıbımıza yerleştiriyoruz.
- Üzerine vişne sosumuzu ekleyip üzerine rendelediğimiz hamuru serpip fırına veriyoruz.
- Yaklaşık 20 dakika sonra üzeri pembeleşince fırından alıp soğuduktan sonra pudra şekeri ekleyip servi ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder