7 Şubat 2021 Pazar

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy ayva
  • Her ayva parçası için 2 yemek kaşığı şeker toplam 8 yemek kaşığı şeker
  • 3 karanfil
  • Yarım çubuk tarçın
  • 1 su bardağı su
  • 2 damla kırmızı gıda boyası
  • Ayva çekirdeği

Üzeri için;

  • Yarım paket kremşanti
  • Yarım çay bardağı süt
  • Fıstık tozu

    Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Önce ayvaların kabukları soyulur.
  • Ortası çekirdek kısmı temizlenir.
  • Çekirdekleri atmayın pişince içine ekleyeceğiz.
  • Ayvaları düzgün geniş bir tencereye dizip üstüne her birine 2 yemek kaşığı şeker ekleyip 1 su bardağı suyu hepsine gezdirerek kısık ateşte kaynatalım.
  • Karanfil ,gıda boyası ,tarçın çubuğu ve ayva çekirdeğini içine koyup kapağını kapatıp yaklaşık 20 dk kısık ateşte kaynasın.
  • Sonra piştikten sonra tabağa alalım soğumasını bekleyelim.
  • O ara kremşantiyi yapıp buzdolabına koyalım.
  • Soğuduktan sonra kremşanti ve fıstık tozu ile süsleyip servis edebilirsiniz 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder