Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy ayva
- Her ayva parçası için 2 yemek kaşığı şeker toplam 8 yemek kaşığı şeker
- 3 karanfil
- Yarım çubuk tarçın
- 1 su bardağı su
- 2 damla kırmızı gıda boyası
- Ayva çekirdeği
Üzeri için;
- Yarım paket kremşanti
- Yarım çay bardağı süt
- Fıstık tozu
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce ayvaların kabukları soyulur.
- Ortası çekirdek kısmı temizlenir.
- Çekirdekleri atmayın pişince içine ekleyeceğiz.
- Ayvaları düzgün geniş bir tencereye dizip üstüne her birine 2 yemek kaşığı şeker ekleyip 1 su bardağı suyu hepsine gezdirerek kısık ateşte kaynatalım.
- Karanfil ,gıda boyası ,tarçın çubuğu ve ayva çekirdeğini içine koyup kapağını kapatıp yaklaşık 20 dk kısık ateşte kaynasın.
- Sonra piştikten sonra tabağa alalım soğumasını bekleyelim.
- O ara kremşantiyi yapıp buzdolabına koyalım.
- Soğuduktan sonra kremşanti ve fıstık tozu ile süsleyip servis edebilirsiniz 🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder