7 Şubat 2021 Pazar

Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 instant maya (Veya yarım yaş maya)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 175 gram yumuşak tereyağ
  • Yaklaşık 500gram un
  • Yarım demet dereotu

İçi İçin

  • Biraz kaşar peyniri (Veya dilediğiniz malzeme)

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

    Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sütü, suyu ve mayayı geniş bir kaba alıp karıştırıyoruz. Undan yarım su bardağı kadar karışıma ilave edip karıştırıyoruz. Üzerini kapatıp 15 dakika ön mayalanmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra un ve dereotu hariç tüm malzemeleri ilave ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak ve elastik bir hamur yoğuruyoruz.
  • En son ince kıyılmış dereotunu ekleyip son bir kez yoğuruyoruz (Ben biraz sade hamur ayırıdım 2 çeşit yapmak için.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  • İç malzemesinden 2 tatlı kaşığı koyup hamuru yanlardan katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz (İstediğiniz gibi şekil de verebilirsiniz)
  • Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili bir tepsiye koyuyoruz ve üzerini pamuk bezle örtüp 20 dakika tepsi mayasını bekliyoruz.
  • En son yumurta sarısı, süt ve pekmez karıştırıp poğaçaların üzerine sürüyoruz.
  • Dilerseniz susam, çörek otu vb serpebilirsiniz.
  • 200 dereceye önceden ısıttığımız fırında fansız alt-üst ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan poğaçaları bir pamuk bezle örtüp oda sıcaklığına gelince servis ediyoruz. Afiyet olsun 🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder