Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 instant maya (Veya yarım yaş maya)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurtanın akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
- 175 gram yumuşak tereyağ
- Yaklaşık 500gram un
- Yarım demet dereotu
İçi İçin
- Biraz kaşar peyniri (Veya dilediğiniz malzeme)
Üzeri İçin
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sütü, suyu ve mayayı geniş bir kaba alıp karıştırıyoruz. Undan yarım su bardağı kadar karışıma ilave edip karıştırıyoruz. Üzerini kapatıp 15 dakika ön mayalanmasını bekliyoruz.
- Daha sonra un ve dereotu hariç tüm malzemeleri ilave ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
- Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak ve elastik bir hamur yoğuruyoruz.
- En son ince kıyılmış dereotunu ekleyip son bir kez yoğuruyoruz (Ben biraz sade hamur ayırıdım 2 çeşit yapmak için.
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- İç malzemesinden 2 tatlı kaşığı koyup hamuru yanlardan katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz (İstediğiniz gibi şekil de verebilirsiniz)
- Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili bir tepsiye koyuyoruz ve üzerini pamuk bezle örtüp 20 dakika tepsi mayasını bekliyoruz.
- En son yumurta sarısı, süt ve pekmez karıştırıp poğaçaların üzerine sürüyoruz.
- Dilerseniz susam, çörek otu vb serpebilirsiniz.
- 200 dereceye önceden ısıttığımız fırında fansız alt-üst ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan poğaçaları bir pamuk bezle örtüp oda sıcaklığına gelince servis ediyoruz. Afiyet olsun 🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder