10 Şubat 2021 Çarşamba

Çay Demlene Kadar Hazır Bayat Ekmek Poğaçası Tarifi

 

Çay Demlene Kadar Hazır Bayat Ekmek Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı rondodan çekilmiş ekmek( benim kepek ekmeğim vardı)
  • 2 yumurta (1 sarısı üzeri için)
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 kaşık kadar yoğurdun sulu kısmı
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Maydanoz istediğiniz kadar
  • 10 tane kadar yeşil zeytin
  • 5/6 tane siyah zeytin
  • 1 kibrit kutusu kaşar (olmasa da olur)
  • Çok ince doğranmış sucuk
  • 1 çay tabağı kadar

Üzeri için ;

  • Az çörek otlu
  • Az susam

    Çay Demlene Kadar Hazır Bayat Ekmek Poğaçası Tarifi Yapılışı

  • Ekmeğimizin içine bütün malzemeyi katıp yoğuralım.
  • cevizden biraz büyük toplar yapalım yağlı kağıt serili tepsimize dizelim .
  • Üzerine 1 yumurta sarısını sürelim çörek otu ve susam serpelim .
  • 180 derece fırına verelim 20 dk kadar yeterli olacak kontrolü pişirelim .
  • Afiyet olsun hem bayat ekmek değerlendi hem de çayın yanında süper bir poğaça oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder