Çay Demlene Kadar Hazır Bayat Ekmek Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı rondodan çekilmiş ekmek( benim kepek ekmeğim vardı)
- 2 yumurta (1 sarısı üzeri için)
- 1 kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 kaşık kadar yoğurdun sulu kısmı
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı nane
- Maydanoz istediğiniz kadar
- 10 tane kadar yeşil zeytin
- 5/6 tane siyah zeytin
- 1 kibrit kutusu kaşar (olmasa da olur)
- Çok ince doğranmış sucuk
- 1 çay tabağı kadar
Üzeri için ;
- Az çörek otlu
- Az susam
Çay Demlene Kadar Hazır Bayat Ekmek Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Ekmeğimizin içine bütün malzemeyi katıp yoğuralım.
- cevizden biraz büyük toplar yapalım yağlı kağıt serili tepsimize dizelim .
- Üzerine 1 yumurta sarısını sürelim çörek otu ve susam serpelim .
- 180 derece fırına verelim 20 dk kadar yeterli olacak kontrolü pişirelim .
- Afiyet olsun hem bayat ekmek değerlendi hem de çayın yanında süper bir poğaça oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder