Fındıklı Çıtır Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Choux hamuru için:
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 su bardağı un (200 ml)
- 125 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
Çıtır hamur için:
- Çeyrek su bardağı un (50 gram)
- Çeyrek su bardağı esmer şeker ( 50 gram)
- 50 gram tereyağı
Kreması için:
- 2.5 su bardağı süt (500 ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 4 yemek kaşığı dolusu kıyılmış fındık
Üzeri için:
- 80 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Fındıklı Çıtır Profiterol Tarifi Yapılışı
- Choux hamuru için küçük bir tencereye su ve tereyağı koyarak eritiyoruz.
- Daha sonra unu ekliyoruz ve iyice karıştırarak 2-3 dakika pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak 15- 20 dakika soğutuyoruz.
- Soğuyan hamura yumurtaları teker teker kırıp iyice yediriyoruz.
- Bu işlemden sonra hamurumuzu sıkma torbasına alıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Çıtır hamur için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Daha sonra hamurumuzu 2 yağlı kağıt arasında açıp 1 cm kalınlığında, 2-3 cm çaplı daireler kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye choux hamurundan ceviz büyüklüğünde bezeler sıkarak üzerlerine çıtır hamurdan kestiğimiz parçaları koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Profiterol kreması için vanilya ve fındık hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyarak pişiriyoruz.
- Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilya ve fındığı ekleyip karıştırıyoruz.
- Pişen choux hamurlarımızın içine hazırladığımız kremayı bir sıkma torbası yardımı ile sıkıyoruz.
- Benmari usulü erittiğimiz tereyağı ve bitter çikolatayı servis edeceğimiz sırada profiterollerin üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun!!!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder