10 Şubat 2021 Çarşamba

Fındıklı Çıtır Profiterol Tarifi

 

Fındıklı Çıtır Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Choux hamuru için:

  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağı un (200 ml)
  • 125 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta

Çıtır hamur için:

  • Çeyrek su bardağı un (50 gram)
  • Çeyrek su bardağı esmer şeker ( 50 gram)
  • 50 gram tereyağı

Kreması için:

  • 2.5 su bardağı süt (500 ml)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 4 yemek kaşığı dolusu kıyılmış fındık

Üzeri için:

  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Fındıklı Çıtır Profiterol Tarifi Yapılışı

  • Choux hamuru için küçük bir tencereye su ve tereyağı koyarak eritiyoruz.
  •  Daha sonra unu ekliyoruz ve iyice karıştırarak 2-3 dakika pişiriyoruz.
  • Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak 15- 20 dakika soğutuyoruz.
  •  Soğuyan hamura yumurtaları teker teker kırıp iyice yediriyoruz.
  • Bu işlemden sonra hamurumuzu sıkma torbasına alıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Çıtır hamur için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  • Daha sonra hamurumuzu 2 yağlı kağıt arasında açıp 1 cm kalınlığında, 2-3 cm çaplı daireler kesiyoruz.
  •  Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye choux hamurundan ceviz büyüklüğünde bezeler sıkarak üzerlerine çıtır hamurdan kestiğimiz parçaları koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  • Profiterol kreması için vanilya ve fındık hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyarak pişiriyoruz.
  • Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilya ve fındığı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Pişen choux hamurlarımızın içine hazırladığımız kremayı bir sıkma torbası yardımı ile sıkıyoruz.
  • Benmari usulü erittiğimiz tereyağı ve bitter çikolatayı servis edeceğimiz sırada profiterollerin üzerine döküyoruz.
  • Afiyet olsun!!!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder