Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk( ben 3 tane tavuk sarma kullandım göğüs de olur ama but kısımlar daha lezzetli olur)
- 1 çay kaşığı salça
- 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 fiske kimyon
- 1 fiske karabiber
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Su
- Salata için malzemeler
- Yarım demet maydanoz
- 2 domates
- 1 büyük soğan
- Sumak
- Pul biber
Tavuk Tantuni Tarifi Yapılışı
- Tavuklar çok minik doğranır.
- Tavada yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.
- Salça ve baharatlar eklenir birkaç dakika daha kavrulur.
- Tavadaki etlerle aynı hizaya gelecek şekilde su eklenir ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir.
- Suyunu çekince hazırladığımız ekmeklerin iç kısmı fotoğrafta olduğu gibi tavaya batırılır.
- Ekmeğin içine sırayla domates, maydanoz, soğan, tavuk koyulur.
- Arzuya göre limon ve turşu ile servis edilir.
Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder