3 Şubat 2021 Çarşamba

Tavuk Tantuni Tarifi

 

Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk( ben 3 tane tavuk sarma kullandım göğüs de olur ama but kısımlar daha lezzetli olur)
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 fiske kimyon
  • 1 fiske karabiber
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Su
  • Salata için malzemeler
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 domates
  • 1 büyük soğan
  • Sumak
  • Pul biber

    Tavuk Tantuni Tarifi Yapılışı

  • Tavuklar çok minik doğranır.
  • Tavada yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.
  • Salça ve baharatlar eklenir birkaç dakika daha kavrulur.
  • Tavadaki etlerle aynı hizaya gelecek şekilde su eklenir ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir.
  • Suyunu çekince hazırladığımız ekmeklerin iç kısmı fotoğrafta olduğu gibi tavaya batırılır.
  • Ekmeğin içine sırayla domates, maydanoz, soğan, tavuk koyulur.
  • Arzuya göre limon ve turşu ile servis edilir.
  • Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder