Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta (bir tanesinin sarısı yüzeyi için ayrılıcak)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1, 5 yemek kaşığı şeker (35 gr)(ben 1 çorba kaşığı bal kullandım şeker yerine) ▪1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 5, 5 su bardağı un
- 100 gram tereyağ (yumuşak )
Yüzeyi için:
- 1 yemek kaşığı süt (yumurta sarısına eklemek için )
- Susam
Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı
- Önce yarım su bardağı su, 1 çorba kaşığı dolu dolu unu, şeker ve mayayı homojen olana kadar karıştırın. 10 dakika bekleyin. Maya hafif kabarsın.
- Sonra sıra ile, su, süt, yumurta ve tuzu ekleyip yine karıştırın üzerine unu ekleyin.Kaşıkla karıştırın.
- İyice karıştırıp içine oda sıcaklığında olan tereyağını ekleyin. Burada dikkat etmemiz gereken şey tereyağını iyice ekmeğe yedirmek. Çok iyi yoğurmalısınız.
- Elinizle çok yapışan bir hamur oluyor merak etmeyin. İşin sırrı burada az un kullanmak.
- Üzerini kapatın iki katı olana kadar bekleyin.
- Başka bir yerde bir kaba un alın.
- Kabaran hamuru tezgaha alın.
- Başka bir yere de hafif un serpin. Portakal büyüklüğünde parçalar alıp elinizi de unlayarak şekil verip yağlanmış tepsiye alacağız.
- Elinizi ve tezgahı mutlaka unlayın. Yoksa toparlayamazsınız.
- İçe doğru katlayın alt kısmını düm düz kalsın.
- Şimdi iyice düzeltip düz kısmı yukarıda kalacak şekilde tepsiye alın.
- Ortada bulunan kısmı ben hafif büyük yaptım.
- 7 tane de etrafına diziliyor.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 240 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder