9 Şubat 2021 Salı

Çiçek Ekmek Tarifi

 

Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı yüzeyi için ayrılıcak)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1, 5 yemek kaşığı şeker (35 gr)(ben 1 çorba kaşığı bal kullandım şeker yerine) ▪1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5, 5 su bardağı un
  • 100 gram tereyağ (yumuşak )

Yüzeyi için:

  • 1 yemek kaşığı süt (yumurta sarısına eklemek için )
  • Susam

    Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Önce yarım su bardağı su, 1 çorba kaşığı dolu dolu unu, şeker ve mayayı homojen olana kadar karıştırın. 10 dakika bekleyin. Maya hafif kabarsın.
  • Sonra sıra ile, su, süt, yumurta ve tuzu ekleyip yine karıştırın üzerine unu ekleyin.Kaşıkla karıştırın.
  • İyice karıştırıp içine oda sıcaklığında olan tereyağını ekleyin. Burada dikkat etmemiz gereken şey tereyağını iyice ekmeğe yedirmek. Çok iyi yoğurmalısınız.
  • Elinizle çok yapışan bir hamur oluyor merak etmeyin. İşin sırrı burada az un kullanmak.
  • Üzerini kapatın iki katı olana kadar bekleyin.
  • Başka bir yerde bir kaba un alın.
  • Kabaran hamuru tezgaha alın.
  • Başka bir yere de hafif un serpin. Portakal büyüklüğünde parçalar alıp elinizi de unlayarak şekil verip yağlanmış tepsiye alacağız.
  • Elinizi ve tezgahı mutlaka unlayın. Yoksa toparlayamazsınız.
  • İçe doğru katlayın alt kısmını düm düz kalsın.
  • Şimdi iyice düzeltip düz kısmı yukarıda kalacak şekilde tepsiye alın.
  • Ortada bulunan kısmı ben hafif büyük yaptım.
  • 7 tane de etrafına diziliyor.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 240 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder