Kabardıkça Kabaran Susamlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler
Hamur içinİ
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml bardak ile)
- 2,5 su bardağı un (200 ml bardakla)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket 11 gram instant maya
Bulamak için;
- 5 yemek kaşığı susam
- Süt
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Kabardıkça Kabaran Susamlı Pişi Tarifi Yapılışı
- Un hariç tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım .
- Mayanın çözünmesi için biraz karıştıralım.
- Üzerine unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğurmaya başlayalım.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini bir kapak yada streç film ile sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra mayalanan hamurun havasını almak için çok az yoğuralım.
- Hamuru 10 eşit parçaya bölelim .
- Ardından yuvarlayıp beze yapalım.
- Bir adet bezeyi alıp sadece üst kısmını önce süte sonra susama bulayalım.
- Tezgah üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım ve yapışmaması için susamlı kısmı tepsiye gelecek biçimde dizelim .
- Açma işlemi de bittikten sonra iyice ısıtılmış yağa teker teker bırakalım.
- Tencerenin büyüklüğüne göre ikişerli üçerli atabiliriz .
- Sonra üzerine hızlı hızlı kaşıkla tenceredeki kızmış yağdan atalım ki iyice şişsin.
- Üst kısmı kabardıktan sonra diğer yüzüne çevirelim.
- Her iki yüzünü nar gibi kızartalım .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder