9 Şubat 2021 Salı

Kabardıkça Kabaran Susamlı Pişi Tarifi

Kabardıkça Kabaran Susamlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Hamur içinİ

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml bardak ile)
  • 2,5 su bardağı un (200 ml bardakla)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket 11 gram instant maya

Bulamak için;

  • 5 yemek kaşığı susam
  • Süt

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

    Kabardıkça Kabaran Susamlı Pişi Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım .
  • Mayanın çözünmesi için biraz karıştıralım.
  • Üzerine unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğurmaya başlayalım.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini bir kapak yada streç film ile sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Daha sonra mayalanan hamurun havasını almak için çok az yoğuralım.
  • Hamuru 10 eşit parçaya bölelim .
  • Ardından yuvarlayıp beze yapalım.
  • Bir adet bezeyi alıp sadece üst kısmını önce süte sonra susama bulayalım.
  • Tezgah üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım ve yapışmaması için susamlı kısmı tepsiye gelecek biçimde dizelim .
  • Açma işlemi de bittikten sonra iyice ısıtılmış yağa teker teker bırakalım.
  • Tencerenin büyüklüğüne göre ikişerli üçerli atabiliriz .
  • Sonra üzerine hızlı hızlı kaşıkla tenceredeki kızmış yağdan atalım ki iyice şişsin.
  • Üst kısmı kabardıktan sonra diğer yüzüne çevirelim.
  • Her iki yüzünü nar gibi kızartalım .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder