Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı mercimek
- 1 Türk kahve fincanı pirinç
- 1 kahve fincanı yemeklik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 bardak et suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1, 5 litre su
Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye yağları alıp alıyor ve kızdırınca yemeklik doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz sarımsağı kavuruyoruz.
- Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Baharatları, pirinci, mercimeği ve bulguru ekleyip 2 dakika kavurup tuzunu atarak et suyunu ve diğer sıcak suyu ekleyip karıştırıyor ve düdüklünün kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
- Düdüklü den fışlama sesi gelince düğmeyi kapatıyoruz. Ve 15 dakika pişiriyoruz.
- Düdüklünün havasını alarak kapağı açıyoruz.
- Blenderdan geçiriyoruz.
- İsterseniz geçirmeye bilirsiniz, tercih sizin. Ve mahluta çorbamız hazır.
- Servis yapar iken üstüne nane ve pul biber serpiyor limon eşliğinde sıcacık mis gibi çorbamızı servis ediyoruz. 👌☺️🥣 🥣 🥣.
Not :çorba eğer çok köyü olmuş ise kaynamış şu ekleyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder