8 Şubat 2021 Pazartesi

Cızlama (Mayalı Krep - Akıtma) Tarifi

 

Cızlama (Mayalı Krep - Akıtma) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • Üzerini yağlamak için tereyağı

    Cızlama (Mayalı Krep - Akıtma) Tarifi Yapılışı

  • 1 bardak ılık suya mayayı ekleyip karıştıralım.
  • Ayrı bir kapta yumurtayı çırpıp mayalı suyu, sütü, tuz ve şekeri ekleyip çırpalım unu da ekleyip harcımız pütürsüz olacak şekilde karıştıralım ve 10-15 dk dinlendirelim.
  • Isıttığımız tavaya 1 çay kaşığı kadar yağ ekleyip harcımızdan 1 kepçe dökelim orta ateşte üzeri delik olunca ters çevirip diğer tarafını pişirelim.
  • Tabağa aldıktan sonra üzerini tereyağı veya margarin ile yağlayalım(isteğe bağlı).
  • Not:tavayı bir defa yağladıktan sonra tekrar yağlamanıza gerek kalmıyor.

    Afiyet şifa olsun ❤️ 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder