Cızlama (Mayalı Krep - Akıtma) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- Üzerini yağlamak için tereyağı
Cızlama (Mayalı Krep - Akıtma) Tarifi Yapılışı
- 1 bardak ılık suya mayayı ekleyip karıştıralım.
- Ayrı bir kapta yumurtayı çırpıp mayalı suyu, sütü, tuz ve şekeri ekleyip çırpalım unu da ekleyip harcımız pütürsüz olacak şekilde karıştıralım ve 10-15 dk dinlendirelim.
- Isıttığımız tavaya 1 çay kaşığı kadar yağ ekleyip harcımızdan 1 kepçe dökelim orta ateşte üzeri delik olunca ters çevirip diğer tarafını pişirelim.
- Tabağa aldıktan sonra üzerini tereyağı veya margarin ile yağlayalım(isteğe bağlı).
Not:tavayı bir defa yağladıktan sonra tekrar yağlamanıza gerek kalmıyor.
Afiyet şifa olsun ❤️ 🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder